ΠΡΟΦΙΛ

Μυρωδιές αγαπημένες, στενά δεμένες με την κουζίνα της γιαγιάς, της μαμάς, με τις μνήμες που κουβαλάμε όλοι στη γευστική και οσφρητική γνώση των κυττάρων μας. Αυτές οι μυρωδιές καθώς και πολλές άλλες βρήκαν το «σπίτι» τους με τη δημιουργία ενός χώρου που, πιστεύουμε, τους αξίζει και που μπορεί να τους προσφέρει τις συνθήκες που χρειάζονται για να «ζήσουν» μέχρι να εγκατασταθούν στις κουζίνες μας και να νοστιμίσουν τα φαγητά μας, τα γλυκά μας, τη ζωή μας.

Λίγους μήνες μόνο ζωής μετράει η «Κανέλα και γαρύφαλλο» στο 26 της Θεομήτορος, περισσότερο ή λιγότερο κοντά σας αλλά πάντα δίπλα σας. Με μπαχαράκια και βότανα, με ζυμαρικά και παξιμάδια ποιοτικά και αγνά απ τις άκρες τις χώρας, με σάλτσες, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού που φτιάχνουν με τα ντόπια φρούτα γυναίκες που δουλεύουν διατηρώντας την παράδοση, με τσάγια που μας ταξιδεύουν, μας ξεκουράζουν και μας αρέσουν, με φρούτα αποξηραμένα απ’ τις άκρες της γης και ξηρούς καρπούς να μας θρέφουν και να συντηρούν τη δύναμη της ζωής μέσα μας και αρκετά παραδοσιακά φτιαγμένα προϊόντα με τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής του τόπου απ’ τον οποίο κατάγονται.

Αγαπάμε αυτήν την όμορφη χώρα και τους ανθρώπους της που διατηρούν τα αρώματα, τα υλικά και τις γεύσεις της και μας τα προσφέρουν φέρνοντας το δικό τους όμορφο κόσμο στον κόσμο μας. Αγαπάμε την «Κανέλα και γαρύφαλλο» που άνοιξε τις πόρτες της και δίνει χώρο σ’ αυτούς τους μικρούς παραγωγούς και στα υπέροχα μπαχάρια του κόσμου. Ευχόμαστε να την αγαπήσετε κι εσείς γιατί μια πρέζα «Κανέλα και γαρύφαλλο» μπορεί να ομορφύνει και να νοστιμίσει και το δικό σας κόσμο.